Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συμβασιούχοι και χορηγίες ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας

Τί προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την πρόσληψη συμβασιούχων για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014 προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευ. Βενιζέλος.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών, είναι δυνατή η σύναψη συμβάσεων παροχής έργου, για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας, όταν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία παροχής συγκεκριμένου έργου από το υφιστάμενο προσωπικό του ΥΠΕΞ».

Στην τροπολογία προβλέπεται ρητώς ότι, πέραν των άλλων πηγών χρηματοδότησης, για την εκπλήρωση της αποστολής του, το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας δύναται να αναζητά και χορηγίες, προς το σκοπό της ελαχιστοποίησης της επιβάρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης, καταργείται, η έγκριση συμβάσεων έργου από τον υπουργό Οικονομικών, οι οποίες εγκρίνονται εφεξής μόνο από τον υφυπουργό Εξωτερικών, ενώ προστίθεται ρήτρα, σύμφωνα με την οποία οι δαπάνες που ανακύπτουν από τις συναπτόμενες συμβάσεις έργου δεν υπερβαίνουν τις συνολικές πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που έχουν εγκριθεί και ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ συνολικά.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By