Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H τρόικα απαιτεί

O Σ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε ότι η τρόικα επέβαλλε την ένταξη των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο, στη διαθεσιμότητα

 

ekpaideutikoiΩμή παραδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης ότι η τρόικα ήταν αυτή που επέβαλλε την ένταξη των εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο στη διαθεσιμότητα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου είπε στη Βουλή ότι η τροπολογία αυτή ήρθε κατ’  απαίτηση της τρόικας για να γίνει εκταμίευση της δόσης, φράση που έκανε τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη να σχολιάσει από έδρας πως το ακούσαμε κι αυτό, ότι νομοθετούμε κατ’  απαίτηση της τρόικας.

Για να τους χρυσώσει όμως το χάπι, η κυβέρνηση δια στόματος Συμεών Κεδίκογλου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής την δήλωση Αρβανιτόπουλου ότι οι άνθρωποι θα πάρουν ένα μπόνους, στην μοριοδότησή του για την μετακίνηση τους σε άλλες θέσεις.

Τι προβλέπει η τροπολογία                         

Στη λίστα της διαθεσιμότητας μπαίνουν ξανά οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργούνται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν περιλαμβάνονται στις εξαιρέσεις περί υποχρεωτικής μετάταξης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Κατά τη διαδικασία σύστασης των προσωποπαγών θέσεων για την τακτοποίηση του οριζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων και από κατώτερη κατηγορία. Σημειώνεται μάλιστα, ότι ενδέχεται να επέλθει, πρόσθετη εξοικονόμηση δαπάνης από την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των συγκεκριμένων κατηγοριών εκπαιδευτικών.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν εξαιρούνται από την δυνατότητα υπαγωγής σε αυτήν οι οφειλέτες κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή, αλλά μόνο εκείνοι που, κατά το χρόνο υπαγωγής, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Παράλληλα, αποδίδονται αυτοδικαίως στις υπηρεσίες σωμάτων ασφαλείας οι κινητές μονάδες επιτήρησης που έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο της προμήθειας του συστήματος C4I, ενώ παρέχεται η δυνατότητα καταβολής, σε μια ή περισσότερες δόσεις, της ετήσιας οικονομικής χορηγίας που δίδεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By