Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Συμμαχία» Μωραΐτη – Σηφουνάκη με Λυκούδη για την δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού

«Η ανοχή στην κυβέρνηση περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής και μια νέα προγραμματική συμφωνία»

σηφουνακης

Στη γραμμή Λυκούδη για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τάσσονται οι Παπανδρεϊκοί, Μωραΐτης και Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας αναταραχή και αναστάτωση στην συγκυβέρνηση.

Περισσότερο οξύς ο Θάνος Μωραΐτης σε υψηλούς τόνους είπε πως δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και σε κανέναν Τσίπρα και πως η ψήφος του είναι για τη χώρα και για να μην πάνε στράφι οι θυσίες των πολιτών. Επεφύλαξε σκληρή κριτική και στον Ευ. Βενιζέλο και πρόσθεσε: «η ανοχή στην κυβέρνηση περνά μέσα από την αλλαγή πολιτικής και μια νέα προγραμματική συμφωνία και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να είναι η αφετηρία και νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα Βουλή».

Νωρίτερα, ο Νίκος Σηφουνάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής. «Έχουν ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πλειοψηφία και μειοψηφία, όπως είπε και ο κ. Λυκούδης θα υπάρξει μια στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τομές και να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει», είπε, ενώ σε δημοσιογράφους επεσήμανε πως τάσσεται υπέρ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού», ωστόσο, «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

By