Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συμπλοκές μεταξύ αντεξουσιαστών και ακροδεξιών στη Καβάλα

Συνελήφθη ένα άτομο από τις αρχές

© FOSPHOTOS
© FOSPHOTOS

Προθεσμία για την Τετάρτη το μεσημέρι, προκειμένου να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε ένας 35χρονος, που συνελήφθη, τα ξημερώματα της Κυριακής, από αστυνομικούς, κατά τη συμπλοκή ομάδας αντεξουσιαστών με ομάδα νεαρών ακροδεξιών, στο κέντρο της Καβάλας.

Κατά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί έκαναν πάνω από δέκα προσαγωγές νεαρών, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας: «Πρώτες πρωινές ώρες χθες (26-1-2014) στην πόλη της Καβάλας, ομάδα 50 περίπου ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα, αλυσίδες, πέτρες και μολότοφ, σε ομάδα 14 ατόμων περίπου, μελών τοπικού Σωματείου, ενώ κατά την διαφυγή τους, προξένησαν φωτιά σε τρεις κάδους απορριμμάτων».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συνελήφθη ένας 35χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με έναν 33χρονο που αναζητείται, καθοδηγούσαν τα υπόλοιπα άτομα κατά την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων».

Αναφέρεται επιπλέον πως «από το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο από τα μέλη του Σωματείου, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο χώρο της επίθεσης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν μία μολότοφ και πλήθος θραυσμάτων από μολότοφ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By