Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Συμφωνία» για το γάλα

«Ευχάριστος» θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επίλογος στην υπόθεση του γάλακτος, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να προχωρά –σύμφωνα με πληροφορίες- σε βελτιώσεις που ικανοποιούν τους βουλευτές, ώστε να μην καρδιοχτυπά η συγκυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία

vouli600_290314
Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα και ο Κ. Χατζηδάκης την Κυριακή θα ανακοινώσει ότι η επίμαχη διάταξη για το γάλα, θα περιλαμβάνει σαφέστερο προσδιορισμό για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος, με ανώτατη διάρκεια ζωής τις 7 ημέρες.

Μετά μάλιστα, και τις κατ’ ιδίαν δηλώσεις των γαλάζιων βουλευτών ότι αισθάνονται «εξαπατημένοι» από τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς άλλα είχαν συμφωνήσει στην συνάντηση της Πέμπτης, θα επανέλθει η διατύπωση που ορίζει ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων καρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές ικανοποιούν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσή, που έστειλε τελεσίγραφο ότι εάν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις του Αθ. Τσαυτάρη δεν θα ψηφίσει, αλλά όπως φαίνεται και τους υπόλοιπους βουλευτές (Σηφουνάκη, Μωραΐτη, Τζαμτζής, κτλ).

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Κ. Χατζηδάκη μόλις ανέβει στο βήμα της Βουλής.

By