Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμφωνία με την τρόικα αναμένει ο Ρεν

Εκτιμά ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και ότι θα καλυφθούν οι στόχοι στο δημοσιονομικό κενό

olirehnΑισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, εκτιμώντας ότι θα επέλθει συμφωνία και σημείωσε ότι τα δημοσιονομικά κενά το 2014 και το 2015 θα καλυφθούν με μέτρα που θα συγχωνευθούν στην εν εξελίξει αξιολόγηση.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκαν οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2013, ο επίτροπος σχολίασε για την Ελλάδα ότι τόσο οι εαρινές όσο και οι φθινοπωρινές προβλέψεις δείχνουν ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί.

Ειδικά για το νέο γύρο διαπραγμάτευσης τόνισε: «Η αξιολόγηση της τρόικας ξεκίνησε μόλις σήμερα. Ας τους αφήσουμε περιθώριο να εργαστούν. Γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όταν αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά θεωρώ ότι αυτήν τη φορά δεν είναι πιο δύσκολες από ό,τι συνήθως. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε ικανοποιητική λύση, όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό και τους δημοσιονομικούς στόχους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By