Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συμφωνία Πούτιν – Φίσερ για τον South Stream

Απέρριψε την δυτική κριτική για υποτιθέμενη παράκαμψη της Ουκρανίας

Russian President Putin during his meeting with Armenian President Sarksyan in Yerevan

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ικανοποίησή του από την Αυστρία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη εργασίας, για τη συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στη ρωσική δημόσια επιχείρηση αερίου Gazprom και στον αυστριακό όμιλο πετρελαιοειδών ÖMV για την κατασκευή ενός τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στο έδαφος της Αυστρίας.

Ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη που είχε με τον Αυστριακό ομόλογό του Χάιντς Φίσερ απέρριψε την δυτική κριτική για υποτιθέμενη παράκαμψη της Ουκρανίας, καθώς τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού υπάρχουν εδώ και χρόνια, ενώ τόνισε ότι ο αγωγός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Στη δική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Αυστρίας χαρακτήρισε τον αγωγό σκόπιμο και χρήσιμο, ενώ, απορρίπτοντας την κριτική άλλων κοινοτικών χωρών, σημείωσε πως μόλις ένα τμήμα 50 χιλιομέτρων από το συνολικό μήκος των 1.500 χιλιομέτρων του αγωγού θα βρίσκεται στην Αυστρία, ενώ ένα μεγάλο τμήμα του θα διασχίζει δύο χώρες-μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

By