Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Αθανασίου με κινεζική αντιπροσωπεία για τη διαφθορά

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη σημασία της δημιουργίας του θεσμού του «Εθνικού Συντονιστή»

athanasiou

Συνάντηση με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Κινέζικης Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS) και συγκεκριμένα με τον επικεφαλή πρόεδρο αυτής, κ. Zhang Yihgwei, είχε το μεσημέρι, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Κατά την συνάντηση, ο κ. Αθανασίου παρουσίασε το θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο της ελληνικής Πολιτείας κατά της διαφθοράς

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αθανασίου αφού τόνισε την πολιτική βούληση, που εκφράζεται από τον ίδιο προσωπικά τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά για καταπολέμηση της διαφθοράς και ενίσχυση της διαφάνειας, αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του θεσμού του Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα καθώς και στην πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη Διεθνή Ακαδημία κατά της διαφθοράς.

Η κινεζική αντιπροσωπεία εξέφρασε ικανοποίηση για την λεπτομερή και σε βάθος ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και εκδήλωσε τον θαυμασμό της για το έργο που έχει επιτελέσει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της κινέζικης αντιπροσωπείας, κ. Zhang Yihgwei, προσκάλεσε τον Έλληνα Υπουργό στην Κίνα για περαιτέρω προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας.

By