Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Αναστασιάδη – Γιούνκερ

Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό

anastasiades-junker-620x300

Ιδιαίτερη συνάντηση στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης με το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σήμερα το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το διορισμό του νέου ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ και την ανάγκη του αναβαθμισμένου ρόλου τον οποίο η Ε.Ε. καλείται να διαδραματίσει στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού.

Ένα δεύτερο ζήτημα ήταν αυτό της οικονομίας. Το τρίτο θέμα, όπως ανέφερε, ήταν η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το χαρτοφυλάκιο για την Κύπρο, για το οποίο ο κ. Γιούνκερ έχει τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων, του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη, και του ευρωβουλευτή, Χρήστου Στυλιανίδη.

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι ο κ. Γιούνκερ θα αποφασίσει ποιον από τους δύο θα καλέσει για συνέντευξη ώστε να του ανατεθεί, «κατά την άποψή μου, ένα εκ των σημαντικών χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

By