Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Αντώνη Σαμαρά – Τζο Μπάιντεν

Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού

samarasAΜε τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν συναντάται αυτή την ώρα στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παρά τα προβλήματα στη λειτουργία του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τα μέλη της γερουσίας και της αμερικανικής βουλής θα εξελιχθεί κανονικά.

Στις 15:45 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με την επικεφαλής των Δημοκρατικών κα Νάνσι Πελόζι και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στις 16:55 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με μέλη της Hellenic Caucus -πρόκειται για ομάδα βουλευτών που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο. Πάντως λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεση βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στη φυλακή» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες μερικούς από τους σημαντικότερους policy makers της Ουάσινγκτον ο κ. Σαμαράς περιέγραψε την πορεία για την έξοδο από την κρίση και τις προοπτικές της χώρας.

Αναφερόμενος στην κρίση είπε: «Τα τελευταία έξι χρόνια χάσαμε 25% του ΑΕΠ, 40% του βιοτικού επιπέδου μας, έχουμε 27% ανεργία και πάνω από 60% στους νέους. Δεν νομίζω ότι άλλη χώρα έχει περάσει παρόμοια κρίση, συγκρίνεται μόνο με την κρίση του 1930 στην Αμερική. Οι Έλληνες έζησαν έναν εφιάλτη. Έλεγαν ότι μία Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Τους διαψεύσαμε. Το ποσοστό ανεργίας για πρώτη φορά εμφανίζει σημάδια μείωσης, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται, το έλλειμμα έχει μηδενιστεί από το 15% που ήταν το 2009. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από τη κρίση».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πολιτικό θέμα που δημιουργείται από τη οικονομική κρίση καθώς ενισχύεται ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός. Έκανε ρητή αναφορά στο νεοναζιστικό κόμμα, στην Χρυσή Αυγή το οποίο η κυβέρνηση έδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να συντρίψει καθώς η ηγεσία της Χρυσής οδηγήθηκε στην φυλακή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By