Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου με τους εκπαιδευτικούς

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο έχει το μεσημέρι αντιπροσωπεία των καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

arvanitopoulos

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Για τη διευκόλυνση των καθηγητών η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον Κ.Αρβανιτόπουλο και την Πέμπτη, αλλά η συνάντηση διακόπηκε όταν ο υπουργός αποχώρησε για να μεταβεί στη Βουλή. Ομάδα εκπαιδευτικών παρέμεινε στο αμφιθέατρο του υπουργείου και αποχώρησε τη νύχτα ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Συμβολικό αποκλεισμό της διεύθυνσης εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής καθηγητές σε διαθεσιμότητα και συνάδελφοί τους των Γ” και Ε” ΕΛΜΕ.

Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ πήραν αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις και κινητοποιήσεις, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας, στις 22 Μαρτίου. Οι καθηγητές ζητούν να σταματήσουν οι απολύσεις, οι αξιολογήσεις και το κλείσιμο σχολείων και να επιστρέψουν οι τομείς και ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης.

By