Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στις θέσεις του το 50% των εργαζομένων του ΕΚΠΑ

 Συνεχίζουν για 13η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας

panepistimio athinon

 

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Στη θέση του για να εργαστεί, ωστόσο,  φέρεται να προσήλθε περίπου το 50% των υπαλλήλων του Πανεπιστήμιου Αθηνών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων Δημήτρη Σακάτο.

Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του, χθες Πέμπτη, κατά την οποία αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας δια βοής, παρά την αρχική συμφωνία ότι οι προτάσεις θα έμπαιναν σε ψηφοφορία με κάλπη.

Οξύτατες ήταν οι αντιπαραθέσεις που επικράτησαν στη γενική συνέλευση του Καποδιστριακού, η οποία επισκιάστηκε από την προσπάθεια ομάδας αριστερών παρατάξεων να «καθαιρέσει» το προεδρείο του συλλόγου επειδή προσήλθε στον διάλογο με το υπουργείο Παιδείας.

«Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί τον διάλογο» δήλωσε ο κ. Σακάτος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι περίπου οι μισοί υπάλληλοι επέστρεψαν στην εργασία τους.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε, πάντως,  ότι «η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται», έχει σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των διοικητικών του ΕΜΠ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε χθες, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας, ότι «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής» και τόνισε ότι «το ΕΚΠΑ παραμένει παρανόμως κλειστό».

Τη Δευτέρα είναι πιθανόν οι περισσότερες υπηρεσίες του Ιδρύματος να λειτουργούν κανονικά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η  προγραμματισμένη γενική συνέλευση του κλάδου την Τρίτη.

Μέτρο της επίταξης 

Χθες, ο κ. Αρβανιτοπουλος έκανε λόγο για μια μειοψηφία που κρατά παράνομα κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσθέτοντας πως μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη γενική συνέλευση για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής. «Διάλογος όμως με κλειστό το πανεπιστήμιο Αθηνών δεν γίνεται» τόνισε.

Σε κατ” ιδίαν συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κ.Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε πως αν τα μαθήματα δεν ξεκινήσουν τη Δευτέρα το εξάμηνο χάνεται οριστικά, ενώ εμφανίστηκε να διαφωνεί με το μέτρο της επίταξης.

Εν τω μεταξύ, υπερψηφίστηκε στη Βουλή με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By