Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Βενιζέλου – Λίμπερμαν στη Ν. Υόρκη

Στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

euaggelos-benizelos-abigkntor-limperman

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, οι κ.κ. Βενιζέλος και Λίμπερμαν είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο, και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επόμενου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ όσο και τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.

Φώτο από την συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ Ισραηλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν:

IMG_4157

By