Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Βενιζέλου με τους 58 την Πέμπτη

Πρόταση για συμμετοχή των συνεργαζόμενων πολιτικών κινήσεων στην ελληνική «Ελιά»

venizelos pasok

Συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή της «Κίνησης των 58» θα έχει την Πέμπτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις έντονες αντιδράσεις μελών της κίνησης στην απόφαση της κυβέρνησης για απευθείας εκλογή των ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα υποστηρίξει ότι πρόκειται για απόφαση που ενισχύει την άμεση δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και θα μεταφέρει την πρόθεση του να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων πολικών κινήσεων στο εγχείρημα της Ελιάς.

Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας ζήτημα του σταυρού στις ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων και ο σταυρός προτίμησης δίνει κίνητρο στην ελληνική κοινωνία για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία των εκλογών. Όπως είπε, έχουν διατυπωθεί πολλές ιδέες για θεσμικές αλλαγές, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, για να αναβαθμιστεί το ενδιαφέρον τους, να καλυφθούν τα κενά των πολιτικών κομμάτων και για να σταματήσουν «οι δίκαιες και εύλογες κριτικές σε σχέση με το διορισμό ευρωβουλευτών».

Τέλος, σε σχέση με το θέμα της μη συμμετοχής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές των μη κοινοτικών μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι κατά την επιστημονική του άποψη αυτό δεν είναι σωστό και τόνισε ότι υπάρχει απολύτως σκόπιμη σύγχυση που ξεπερνά κάθε κανόνα λογικής.

Υπενθύμισε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχει εκδώσει αντίθετη άποψη. Εμείς δεν έχουμε κανένα πολιτικό λόγο ούτε πολιτική βούληση να αλλάξουμε κάτι που θεωρούμε ορθό και κεκτημένο, ανέφερε. Περιμένουμε από την ίδια κεντρική ένωση δήμων και περιφερειών να μας πει τί θέλει και ανάλογα με την τεκμηριωμένη απόφασή της θα δώσουμε μία λύση. Είτε να μη γίνει απολύτως τίποτα γιατί έχουμε κινηθεί στο πλαίσιο του συντάγματος, είτε να γίνουν οι απολύτως απαραίτητες αλλαγές.

By