Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάνω από 11 δις ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος

Τι συζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος με φορείς του τουρισμού

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Έσοδα πάνω από 11 διε ευρώ από 17 εκατομμύρια τουρίστες αναμένεται να έρθουν φέτος στην Ελλάδα. Τα εντυπωσιακά νούμερα έδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλο οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού στη χώρα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας κι εφέτος όλοι οι οιωνοί είναι πάρα πολύ θετικοί για αυξημένο αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας.  Θα προσεγγίσουν τα  17 εκατομμύρια, άρα τα προσδοκώμενα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ και το μεγάλο ζήτημα είναι το όφελος αυτό να διαχυθεί όσο γίνεται ισόρροπα σε όλες τις περιοχές, σε όλες τις κατηγορίες τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εξήγησε δε ότι «υπάρχουν περιοχές χωρίς αεροδρομική υποδομή, υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν είναι μέσα στο διεθνές δίκτυο διακίνησης τουριστών, που με μεγαλύτερη δυσκολία θα ωφεληθούν από αυτό το ρεύμα προς τη χώρα μας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει και να διευκολύνουμε τους πολίτες χωρών που θέλουν να έρθουν, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη βίζα Σένγκεν, με πολλαπλή βίζα Σένγκεν η οποία επιτρέπει στον τουρίστα να επανέλθει και δεύτερη και τρίτη φορά χωρίς δυσκολίες» σημειώνοντας ότι «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ν’ αναληφθούν τοπικές πρωτοβουλίες οι οποίες κάνουν πιο δελεαστικό και πιο συγκεκριμένο το προϊόν, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά 12 μήνες το χρόνο», αναφερόμενος στα γνωστά «πακέτα» του συνεδριακού τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού  του ιατρικού τουρισμού, του θρησκευτικού τουρισμού, του τουρισμού της περιπέτειας και ούτω καθ” εξής.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με απαινετικά λόγια για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ο οποίος μετέχει στον κοινωνικό διάλογο για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, σε αντίθεση με τον ΣΕΒ. Μάλιστα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΕ, αποφάσισε να στηρίξει το επίδομα γάμου που ρυθμίζεται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Επίσης επεσήμανε ότι «ένα ακόμη θετικό στοιχείο που βγήκε μέσα από το διάλογο με τους φορείς  του τουρισμού είναι ότι το πρώτο πρόγραμμα για τη στήριξη της ανεργίας με προσωρινές θέσεις, με το λεγόμενο voucher, αποδίδει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για 10.000 νέους ανέργους οι οποίοι μπορούν να βρουν προσωρινή, αλλά πολύ κρίσιμη γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις». Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η πρότασή του ΠΑΣΟΚ για τις 200.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, μέσω του ΑΣΕΠ πάντα, χωρίς ενδιάμεσο φορέα, με απόλυτη διαφάνεια, είναι εφικτή και χρηματοδοτήσιμη».

By