Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε τρεις άξονες κινήθηκε η συνάντηση Βενιζέλου – Αναστασιάδη

Στο επίκεντρο οικονομία, ενεργειακή πολιτική, κυπριακό

Benizelos anastasiadisΣε τρεις άξονες κινήθηκαν οι συζητήσεις του υπουργού εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και με τον ομόλογο του Γιαννάκη Κασουλίδη στη Λευκωσία.

Επί τάπητος τέθκαν η οικονομία, η ενεργειακή πολιτική και το κυπριακό, καθώς όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των δύο υπουργών εξωτερικών, το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει αιτία επίσπευσης της λύσης του Κυπριακού που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε ένα περιβάλλον οικονομικής σταθερότητας. Ο υπουργός εξωτερικών μίλησε για momentum το οποίο θα δώσει ώθηση προκειμένου να επιτευχθεί η λύση στο εθνικό θέμα.

Ο κύριος Βενιζέλος ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην ΑΟΖ, καθώς η Κύπρος έχει οριοθετήσει με το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Αίγυπτο την αποκλειστική οικονομική της ζώνη, άρα έχει την τεχνογνωσία. Κλιμάκιο μάλιστα του υπουργείου εξωτερικών της Κύπρου θα επισκεφτεί την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να ενημερώσει με λεπτομέρειες το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Έγινε ακόμη συζήτηση και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και στις επιπτώσεις που θα έχουν και στον γεωστρατηγικό χάρτη της περιοχής τα θετικά αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες.

Ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου θα ανταποδώσει σε λιγότερο από 15 ημέρες την επίσκεψη και θα έρθει στην Αθήνα, ενδεικτικό τόσο του καλού κλίματος όσο και της ανάγκης επίσπευσης διπλωματικών κινήσεων.

Πηγη: real.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By