Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Γιούνκερ – Ντράγκι

Σήμερα στο Λουξεμβούργο

mario dragki

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, θα έχει συνάντηση με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπως αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση επί του θέματος.

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ενόψει της συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, την Πέμπτη στην Φρανκφούρτη. Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της καθώς αναμένει τα προηγούμενα μέτρα να ξεδιπλωθούν.

Ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, που θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση, έχει καλέσει επανειλημμένως τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις και να σεβαστούν τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες, συμπληρώνοντας ότι η νομισματική πολιτική έχει κάνει το μερίδιό της.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, από την πλευρά του ηγείται των εκκλήσεων για μεταστροφή από τη λιτότητα στην επέκταση. Τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η Bundesbank, δεν πρέπει να σχολιάζει τις πολιτικές της ιταλικής κυβέρνησης μετά τη δήλωση του Weidmann, ότι η Ιταλία πρέπει να ολοκληρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία.

By