Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Δένδια με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις πορείες

Η οριοθέτηση η εφαρμογή πιλοτικού σχεδίου για τις μικρές διαδηλώσεις στο επίκεντρο στης συνάντησης Νίκου Δένδια με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συναντάται σήμερα με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, προκειμένου να συζητηθεί η οριοθέτηση των μικρών διαδηλώσεων στοκέντρο της Αθήνας, κυρίως για την τουριστική περίοδο.

Στις προθέσεις τους υπουργείου είναι η νομοθετική ρύθμιση για τις διαδιλώσεις και η πιλοτική εφαρμογή ενός σχεδίου που θα προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες στις λεγόμενες «μικρές» διαδηλώσεις δεν θα μπορούν να κλείνουν όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες των μεγάλων πόλεων, για να μη δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Δένδιας θα ζητήσει, το μέτρο αυτό να ισχύει για την τουριστική περίοδο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αυτά που θα θέσουν οι δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By