Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας με φορείς του Πολεμικού Ναυτικού

Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν  κινητοποιήσεις ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων

skaramagas610_280314

Συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού, θα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο οποίοι από χθες πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με χθεσινή ανακοίνωσή του, επιρρίπτει τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, καθώς και για την πορεία του προγράμματος ναυπήγησης των πυραυλακάτων στα εν λόγω ναυπηγεία, στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η ανακοίνωση, που εκδόθηκε με αφορμή τη μετάδοση του θέματος από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει τα εξής:

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Με την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναλαμβάνει ότι επεξεργάζεται σχέδια και προτάσεις «στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στον Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας», στο πλαίσιο της «διαρκούς μέριμνας του για ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και για συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της».

«Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ” αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι, ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυστεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

By