Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Λοβέρδου

Αντικείμενο ήταν η δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τουρισμό για ξένους φοιτητές

ypourgeio_tourismou

Με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Παρόντες στη συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού, ήταν οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αιγαίου Ευρυπίδης Στεφάνου και Πάρης Τσάρτας αντίστοιχα και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Χάρης Κοκκώσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο της συνεργασίας των δυο υπουργών ήταν η δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τουρισμό για ξένους φοιτητές. Ακόμα, συζητήθηκαν οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Αποφασίστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση, μέσα στον Σεπτέμβρη, όπου θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων των δυο υπουργείων για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και είναι η δεύτερη σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου.

Η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την ανάγκη ανάπτυξης σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.

Από την μεριά του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «μετά και από αυτή τη συνάντηση είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη, πολύ σημαντική εκδήλωση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων».

By