Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κικίλια – Δούρου για μεταναστευτικό και αστυνόμευση

Καθώς και η ασφάλεια των μαθητών

19414525_12092014_ypourgos.limghandler

Η διαχείριση των μεταναστευτικών εισροών στη χώρα, η αστυνόμευση στην Αττική αλλά και η ασφάλεια των μαθητών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η καλή συνεργασία μεταξύ της επίσημης Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών που θα επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ασφάλεια και η αστυνόμευση στην Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση στις αναγκαίες δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Για τον τομέα της οδικής ασφάλειας, και με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίστηκε και από τις δύο μεριές η αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης, τόσο των μαθητών όσο και των επαγγελματιών οδηγών.

Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη για συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στην Περιφέρεια Αττικής στον τομέα της δημιουργίας ανοικτών δομών φιλοξενίας για τη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο μεριές να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό κοινών δράσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Ήταν μία πολύ εποικοδομητική και σοβαρή συνάντηση με την περιφερειάρχη Αττικής, η οποία έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο που αφορά τις ζωές εκατομμυρίων συμπολιτών μας στην Περιφέρεια».

By