Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κουβέλη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ

«Κουβέλης: Η παιδεία έχει πάρα πολλά προβλήματα»

olme

Με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η βουλευτής Μ. Ρεπούση και το μέλος της Ε.Ε Δ. Λουκάς, υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης, μετά από πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ετέθησαν τα ζητήματα της κάλυψης των κενών θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, της αξιολόγησης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Ήταν εξαιρετικά σημαντική η συζήτηση με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ. Η παιδεία συνολικότερα έχει πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές για να υπηρετηθεί το δημόσιο σχολείο και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα των συντελεστών της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ανοίγουν τα σχολεία με πάρα πολλά κενά αναφορικά με καθηγητές, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης. Όπως, επίσης, πρέπει να προωθηθεί η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, με το δεδομένο ότι έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τα κενά εξακολουθούν να είναι μεγάλα. Αυτά τα κενά είναι που διαμορφώνουν συνθήκες υποχώρησης του επιπέδου του περιεχομένου και της ποιότητας της παιδείας».

By