Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κουτσούμπα με τη διοίκηση του ΟEE

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΟΕΕ έθεσε, μεταξύ των άλλων, μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου και την ενεργοποίησή του για αξιοποίηση προγραμμάτων για ανέργους

Koutsoumpas

Με αντιπροσωπεία της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Κόλλια, συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΟΕΕ έθεσε σειρά ζητημάτων που αφορούν τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου, την ενεργοποίησή του για αξιοποίηση προγραμμάτων για ανέργους, καθώς και τις θέσεις του για επαγγελματικά ζητήματα των οικονομολόγων και την προώθηση της λεγόμενης πιστοποίησης του επαγγέλματος, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του ΚΚΕ.

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας, αφού ανέφερε τη συνολική διαφωνία του κόμματος με το κυβερνητικό πλαίσιο αξιολόγησης- πιστοποίησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, συμφώνησε με το αίτημα του ΟΕΕ να καλείται σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, ώστε να τοποθετείται σε οικονομικά θέματα και τόνισε πως το ΚΚΕ θα αναδείξει και θα πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της ανάγκης χρηματοδότησης του ΟΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι δυνατό να λειτουργήσει σε συνδυασμό με την ελάφρυνση της σημερινής επιβάρυνσης των μελών του Επιμελητηρίου.

By