Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κούρκουλα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών

Eίχε σκοπό την από κοινού επισκόπηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων

dimitris-kourkoulas

Με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Μάξιμ Σοκόλοβ, που ηγείτο δωδεκαμελούς ρωσικής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας. Οι δύο άνδρες είναι οι Συμπρόεδροι της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση, που διεξήχθη σε θερμό κλίμα, είχε σκοπό την από κοινού επισκόπηση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, καθώς και την επισκόπηση των εξελίξεων σε διμερές και διεθνές επίπεδο, μετά την σύγκληση της ολομέλειας της τελευταίας Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2013.

Στη συνάντηση οι Κούρκουλας και Σοκόλοβ αναφέρθηκαν, διεξοδικά, στη διμερή συνεργασία και συγκεκριμένα σε επιμέρους τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι μεταφορές, καθώς και στις προγραμματισμένες δράσεις για το 2016, στο πλαίσιο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας.

Οι δύο μεριές σημείωσαν τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο λαών και το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξέφρασαν την από κοινού επιθυμία τους να εξευρεθούν λύσεις, παρά την τρέχουσα αρνητική διεθνή συγκυρία, προκειμένου οι σχέσεις να αναπτυχθούν προς αμοιβαίο όφελος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική πλευρά έθεσε τις προτάσεις της, ώστε το έτος 2016 να λάβει πανηγυρικό και πολύπλευρο χαρακτήρα και να αποτελέσει την αφορμή για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η παιδεία, η επιστήμη και η τεχνολογία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν η επόμενη ολομέλεια της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας να γίνει στη Μόσχα, το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

By