Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Λοβέρδου με αντιπροσωπεία του ΕΜΠ

Συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα

loverdos andreas -1

Με αντιπροσωπεία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπου και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι εκπρόσωποι του Πολυτεχνείου τόνισαν ότι με την προκήρυξη των 600 θέσεων που θα καλυφθούν από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν διασφαλίζεται η ενδοϊδρυματική κινητικότητα. Επίσης, σημείωσαν ότι υπάρχουν πολλά κενά (π.χ δεν προκηρύχθηκαν θέσεις βιβλιοθηκονόμων, το ίδρυμα δεν έχει φύλακες κλπ).

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε ένα «μέμο» με την καταγραφή των κενών αυτών και δεσμεύθηκε ότι θα παρακολουθήσει την διαδικασία της αξιολόγησης από κοντά. Στις αιτιάσεις της αντιπροσωπείας του ΕΜΠ, επικεφαλής της οποίας ήταν η αντιπρύτανης Αντωνία Μοροπούλου, ότι έχει γίνει ήδη αξιολόγηση από το υπουργείο, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι δεν έχει στην κατοχή του μια τέτοια έκθεση και ζήτησε από το ΕΜΠ να του την αποστείλει ώστε να την θέσει υπόψη του ανεξάρτητου αξιολογητή που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων.

By