Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μέρκελ- Βενιζέλου

«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Merkel

Η διεθνής προβολή της αλλαγής σελίδας που κάνει η Ελλάδα, ήταν το βασικότερο θέμα που συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, “Αγγελα Μέρκελ, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Αφρικής.

«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, σήμερα από τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης ήταν να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην τελική φάση της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και από την κρίση.

«Το γεγονός αυτό συνδέεται με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους» επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι με τη Γερμανίδα Καγκελάριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον προσδιορισμό ορισμένων τεχνικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια πραγματικότητα, που θα γίνει σταδιακά και προστατευμένα.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του αεροπαγίτη Φώτη Καϋμενάκη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι τοποθετεί έναν τεχνοκράτη, έναν ανώτατο δικαστή στη θέση του γγ της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό, γιατί εμάς μάς ενδιαφέρει η προστασία των θεσμών και η προστασία της δημοκρατικής ευαισθησίας. Δε χρειάζεται στη θέση αυτή ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, χρειαζόμαστε έναν καλό νομικό τεχνοκράτη και ένας δικαστής μπορεί να παίξει τον ρόλο αυτό, χωρίς να αναμειγνύεται στα πολιτικά θέματα.

By