Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό επιδιώκουν οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ

Μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των δύο εργοστασίων

samaras

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε. σε Ορεστιάδα και Ξάνθη, επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας των δύο εργοστασίων σε αυτές τις περιοχές.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ορεστιάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων διάφορων φορέων αλλά και την παρουσία των υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμετζόγλου, Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και του βουλευτή Έβρου Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ παρέστη και εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου.

«Η κυβέρνηση αποφεύγει να ασχοληθεί με το θέμα, φαίνεται δεν έχει δει τον «χάρτη» των Ευρωεκλογών και ειδικά της Θράκης», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην ΕΒΖ, Πέτρος Χαστανίδης, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Εξήγησε πως αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή, η οποία θα επιδιώξει να συναντηθεί άμεσα με τον Πρωθυπουργό ή τον υπουργό Οικονομικών, καθώς «με το κλείσιμο των εργοστασίων που γίνεται «ελαφρά την καρδία», η περιοχή απαξιώνεται».

Σύμφωνα με τον κ. Χαστανίδη, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συζήτησης πριν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

By