Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου και αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη μητέρα Εκκλησία  και στη συνεργασία που έχει με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

vartholomaios-ierwnumos

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που είστε κοντά μας, είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς».

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε με έναν θερμό εναγκαλισμό τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Οι δύο ιεράρχες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στην Αίθουσα το Θρόνου όπου ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την προσευχή του για «την Ελλάδα, αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας» ενώ πρόσθεσε: «Δεν είστε μόνον ο «πράσινος» Πατριάρχης, είστε ο Πατριάρχης της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξάλλου, αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη μητέρα Εκκλησία, καθώς και στη συνεργασία που έχει με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

By