Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εξελίξεις προ των πυλών – Το απόγευμα κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης

Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη

maximou syskepsi venizelosΧιονοστιβάδα εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό,  καθώς η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ φέρνει την τρικομματική κυβέρνηση ένα βήμα πριν το τέλος….  Η Ιπποκράτους προειδοποιεί ανοιχτά ότι χωρίς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν κάνει πίσω.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ζητούν από τον πρωθυπουργό να άρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και θέτουν ζήτημα αποχώρησης της κυβέρνησης και η χώρα να  οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

 

Το μέλλον της χώρας, προφανώς, θα κριθεί σήμερα το απόγευμα, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα συναντηθεί στις 6 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινή πρωτοβουλία.

Στο φως άτυπη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών 

Πάντως, κατηγορηματικά αντίθετοι από την αρχή ήταν οι κ.κ. Βενιζέλος – Κουβέλης, καθώς νέα δεδομένα δημιουργεί στην συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης η αποκάλυψη άτυπης συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών την περασμένη Κυριακή.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τη συνάντηση αναφέροντας τα εξής: «Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά. Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους.

Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By