Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Προβόπουλου – τραπεζιτών για τα κόκκινα δάνεια

Ξεκινά αύριο η συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια»

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Tα επιχειρησιακά σχέδια των τραπεζών που έχουν υποβάλει, σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση, στην Τράπεζα της Ελλάδος θα συζητήσει αύριο ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών. Στο μεταξύ, πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα, η ΤτΕ θα δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει μία συνολική αποτίμηση για την πορεία της οικονομίας, καθώς και τις προοπτικές για το 2014.

Όσον αφορά στην αυριανή συνάντηση, το κυρίαρχο θέμα αφορά στη διαχείριση των προβληματικών δανείων, υπό το φως των ευρημάτων του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε η Black Rock στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου, είχε δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας για την εξεύρεση τρόπων για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ρύθμισης του χρέους για τα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες. Βέβαια, το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό και αποτελεί αντικείμενο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετείται και η υιοθέτηση των ορισμών, σε όρους όπως «αποδεκτά έξοδα διαβίωσης» και «συνεργάσιμοι δανειολήπτες», ως καθοδήγηση για το δικαστικό Σώμα και τις τράπεζες, με στόχο την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By