Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά – Αλαμουντίν για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Θα προσφέρει νομικές συμβουλές για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα

alamountin

Νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για τον αγώνα της για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία θα προσφέρει η δικηγόρος που ειδικεύεται σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άμαλ Αλαμουντίν η οποία, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον εργοδότη της, νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» συμπλήρωσε το γραφείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

Τον Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

By