Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου για την αντιμετώπιση της ενδοκυβενρητικής κρίσης με αφορμή την αξιολόγηση

 «Παναγιώτης Ρήγας: H συγκατοίκηση έχει προβλήματα»

fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος
fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αναλαμβάνουν δράση, σε μία προσπάθεια να εκτονώσουν την ενδοκυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει με αφρομή την αξιολόγηση. Η σπίθα έγινε φωτιά, μετα τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε με μία οργισμένη ανακοίνωση και η αντιπαράθεση φούντωσε σε σημείο που «ανάγκασε» τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να προγραμματίσουν για αύριο συνάντηση προκειμένου να βρουν από κοινού τρόπους, για να σβήσουν τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ fm ανέφερε πως «η συγκατοίκηση έχει προβλήματα» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση» του κ. Μητσοτάκη προς το ΠαΣοΚ ενώ επισήμανε πως «σ’ αυτές τις συγκρούσεις εμπλέκονται και προσωπικές στοχεύσεις και αγωνίες».

«Τη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μας την επιβάλλει η τρόικα και μπορούμε να τη συζητήσουμε μεταξύ μας» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας και διευκρίνισε πως «το θέμα της αξιολόγησης έχει δημιουργήσει πολλές τριβές, όχι ως διαδικασία, αλλά το 15% που έχει να κάνει με την αρνητική βαθμολόγηση. Από ένα σύστημα που ήταν κοροϊδία, πάμε σε ένα σύστημα με κάποια χαρακτηριστικά, ορισμένα εκ των οποίων είναι αυτά τα ποσοστά των αρίστων, καλών και “κακών” που ενέχουν το στοιχείο της αυθαιρεσίας. Αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε».

Παράλληλα επισήμανε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το σε ποιες διοικητικές μονάδες εφαρμόζεται ο νόμος και πρόσθεσε «Για ό,τι έχουμε δεσμευτεί εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Από τη στιγμή που ήταν προαπαιτούμενα, τα δεχθήκαμε. Σε ό,τι, όμως, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο, αλλά ιδεολογική επιλογή του ενός ή του άλλου, υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση».

By