Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει νέων επαφών με την τρόικα

Πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

samaras-venizelos800

«Η προετοιμασία πάει καλά, το πλαίσιο είναι σαφέστατο». Αυτό τονίζει η κυβέρνηση, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ αύριο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συναντηθεί με εκπροσώπους.

«Όχι δημοσιονομικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων, διαρθρωτικές αλλαγές συζητήσαμε και θέλουμε να προωθήσουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και το οικονομικό επιτελείο , στο Μ. Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η απόσταση για το δημοσιονομικό κενό «γεφυρώνεται» και συμπλήρωσε ότι εδώ πρέπει να αναγνωριστεί και η «τεράστια επιτυχία που είναι πρωτοφανής», δηλαδή, όπως υπογράμμισε, «η Ελλάδα του 2014 θα είναι, όχι με όρους πρωτογενούς πλεονάσματος σε εντυπωσιακό επίπεδο, αλλά και με όρους δημοσιονομικού ελλείμματος θα είναι κάτω από την επιτήρηση, κάτω από το 3%».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα σήμερα εκρίθη σκόπιμη, καθώς  σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση και η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε οριζόντια μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί δράσεις, με στόχο τη μείωση της τιμής προϊόντων στην αγορά σε είδη που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικων Γιάννης Στουρναρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μαυραγάνης.

Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας: Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν
Βρούτσης: Από το υπουργείο Εργασίας θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By