Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου το απόγευμα

Με φόντο τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας

samaras benizelos

Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, καθώς και οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν στις 6.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χθες οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβέλη, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο τις ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο και διαμήνυσε πως δεν επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ υπογράμμισε ότι τα δυόμισι τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν, όπως ανέφερε, περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα».

By