Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Στο περιθώριο της συμφωνίας με την τρόικα

samaras_venizelos638

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον  πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συμφωνία με την τρόικα.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος να επιστραφεί στην ελληνική κοινωνία. Για την ακρίβεια, 525 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν στους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες, και σε ένστολους με κάτω από 1500 ευρώ τον μήνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συμφωνία. Μιλώντας, χθες το βράδυ, στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η δοκιμασία της χώρας φτάνει κοντά στο τέλος και βγαίνουμε οριστικά από την κρίση.

«Σε μία εποχή που τα πάντα γύρω μας αποσταθεροποιούνται η Ελλάδα αναδεικνύεται σε προπύργιο σταθερότητας. Η αναδιάρθρωση που προχωρούμε δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολλά να κάνουμε. Αν χαλαρώσουμε την προσπάθεια θα ξαναγυρίσουμε στο ίδιο τέλμα από το οποίο ξεκολλήσαμε με μεγάλες θυσίες. Δεν πρόκειται να το δεχθώ, συνεχίζουμε. Ξέρω πόσο υπέφερε η ελληνική κοινωνία από την ανεργία, τους φόρους. Όμως τώρα βγαίνουμε οριστικά από την κρίση» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα έχει υποστεί προσβολές και ταπεινώσεις και ο ελληνικός λαός πολύ μεγάλες θυσίες, αλλά τώρα είμαστε κοντά στο αποτέλεσμα εις πείσμα όσων επενδύουν στην καταστροφή» δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευ. Βενιζέλος, για τη συμφωνία με την τρόικα.

By