Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: 1,3 δισ. ευρώ στις start up επιχειρήσεις μέχρι το 2020

Για επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε διάστημα 6 ετών έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

samaras_18Περιοδεία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας έκανε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς.

Έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της ΝΔ, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ο κ. Σαμαράς βρέθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο της Πάτρας, όπου επισκέφτηκε μικρές και μεγάλες καινοτόμες εταιρείες και νεοφυείς (start up) επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκεί.

Σε σύσκεψη, που είχε στη συνέχεια, παρουσία του πρύτανη και εκπροσώπων των τεχνολογικών ινστιτούτων, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «πρέπει να δημιουργήσουμε μαζί ένα καινούριο παραγωγικό και δραστήριο οικοσύστημα πανεπιστημίων, εταιριών, ερευνητικών Ινστιτούτων, νεοφυών εταιριών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (Venture Capitals) και «επιχειρηματικών αγγέλων». Μέχρι το 2020 σχεδιάζουμε να επενδύσουμε 1,3 δισεκ. ευρώ. Θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε τα «μυαλά» που έχουμε ως εθνικό συγκριτικό πλεονέκτημα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοδότησης, τόσο νεοφυών όσο και μεγάλων επιχειρήσεων που καινοτομούν καθώς και την ανάπτυξης ενός δικτύου τεχνολογικών πάρκων και «θερμοκοιτίδων» σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τη θέσπιση υποστηρικτικών δομών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By