Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σταϊκούρα με τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ

«Θα αναζητηθούν λύσεις για να μην κλείσουν τα 2 εργοστάσια»

zaxariB

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα έχουν σήμερα στις 13.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), με βασικό θέμα συζήτησης την αναστολή της λειτουργίας των δύο εκ των τριών ζαχαρουργείων της εταιρείας σε Σέρρες και Ορεστιάδα εξαιτίας του υψηλού κόστους λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕΒank, Νικόλαος Μαράντος, βουλευτές των Σερρών και του Έβρου αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αγροτών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θα εξεταστούν οι λύσεις που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών εργοοστασίων και εκτίμησε πως «έτσι όπως είναι κατανεμημένη η τευτλοκαλλιέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε καλύτερα κόστη αν κλείσουν τα δύο εργοστάσια και παραμείνει σε λειτουργία μόνο εκείνο του Πλατέος».  Παράλληλα επεσήμανε πως αν προκριθεί η λύση να προσκομίζονται όλα τα τέυτλα της Ελλάδας μόνο στο Πλατύ, αυτό «θα αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα για την ΕΒΖ».

By