Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Αυτή είναι η πρόταση μου στην τρόικα

Τι ανακοίνωσε στους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  για χαράτσι, κινητικότητα, ληξιπρόθεσμα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 η σύσκεψη, που συγκάλεσε εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας, με τη συμμετοχή του Φίλιππου Σαχινίδη από πλευράς του ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Χατζησωκράτη από την ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thepaper.gr ο κ. Στουρνάρας κατέληξε στην πρόταση που θα καταθέσει στην τρόικα για όλα τα εκκρεμή θέματα και την παρουσίασε στους εκπροσώπους των δύο κομμάτων.

«Καταλήγω εκεί, μπροστά στα όσα αντιμετωπίζω και είναι μια πρότασση η οποία εκτιμώ ότι ανταποκρίνεται στους όρους που θέτει η τρόικα. Θέλω να την μεταφέρετε στους αρχηγούς σας ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων την Τετάρτη» τους είπε ο υπουργός Οικονομικών. Ζήτησε δε, από τους κ.κ. Σαχινίδη και Χατζησωκράτη να την κρατήσουν μυστικά και να μην επικοινωνήσουν την πρόταση αυτή με κανέναν άλλον πλην των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, ώστε να μην διαρρεύσουν τα τεχνικά στοιχεία της πρότασης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν «χαράτσι» στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, για τη συνέχιση του οποίου  ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις, η κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, οι ρυθμίσεις δόσεων κλπ.

 

By