Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Στουρνάρα με την Ελβετίδα ομόλογο του

Αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης οι διεργασίες για τη επίτευξη φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- Ελβετίας

evelin vidmer_10

Οι διεργασίες για τη συνομολόγηση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων που έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες, αλλά και γενικότερα τα θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις της Ελβετίας με την ΕΕ, για μια ευρύτερη συμφωνία φορολόγησης τόκων θα εξετασθούν αύριο Τρίτη στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την Ελβετίδα υπουργό Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών  Γιώργος Μαυραγάνης είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα την Βέρνη προκειμένου να προετοιμάσει τη σχετική συνάντηση Στουρνάρα – Σλουμπφ. Το ταξίδι του κ. Μαυραγάνη είχε συμπέσει χρονικά με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που επικαλούμενα αναφορές της κ. Βίντμερ-Σλουμπφ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, υποστήριζαν πως η Ελβετία δεν θα συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες.

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Ελβετίας διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες και επιβεβαίωσε ότι οι Ελβετικές αρχές εξακολουθούν να επιθυμούν να συνομολογήσουν μια φορολογική συνθήκη με την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Στα 60 δισ. ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

By