Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-ΟΛΜΕ την Πέμπτη

Σημείο τριβής η κινητικότητα και οι υποχρεωτικές μετατάξεις στην εκπαίδευση

olmeΣε απεργιακό κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Κοτσιφάκης.

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως» τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης και επισήμανε ότι «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Κοτσιφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό» για να προσθέσει ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».

Οι προθέσεις της συνδικαλιστικής βάσης, πάντως, θα διακριβωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεδριάσουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ), οι οποίες αναμένεται να εξαγγείλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By