Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Γιώργο Πατούλη

Ο πρωθυπουργός ζήτησε στενή συνεργασία κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης

samaras-antonis

Συνάντηση μ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Σαμαράς ζήτησε την επίσπευση σειράς παρεμβάσεων για τη διευκόλυνση του έργου της Αυτοδιοίκησης όπως η συμμετοχή στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του κ. Πατούλη και του κ. Αγοραστού, ως νέου προέδρου της Εν.Π.Ε. με τον Πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης για στενή συνεργασία με την αυτοδιοίκηση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα Υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της αυτοδιοίκησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της στο Ε.Σ.Π.Α και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα.

«Επισήμανα πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Κεντρική Εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. Άλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κλπ.», δήλωσε μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

By