Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με την υφυπουργό Υγείας

Σκοπός η συζήτηση για συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με τους φορείς του υπουργείου

papakwsta katerina

Συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ώστε να συζητηθούν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων και δομών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και της επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων. Κατά τη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυνατότητα συνεργασίας του δήμου με τις υφιστάμενες δομές κοινωνικής επανένταξης και πώς ο δήμος μπορεί να επωφεληθεί από τις δράσεις του υπουργείου.

«Ήδη, ως δήμος έχουμε συγκροτήσει ένα δίκτυο με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, με το ΚΕΘΕΑ και με τον ΟΚΑΝΑ κυρίως για θέματα εξαρτήσεων. Νομίζω πως σήμερα κάναμε ένα βήμα για να βελτιωθεί η κατάσταση, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

«Γόνιμη» χαρακτήρισε τη συνεργασία με το δήμαρχο και τους εκπροσώπους των δομών η κ. Παπακώστα, τονίζοντας τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Αυτοδιοίκησης και του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του πολύπλευρου κοινωνικού προβλήματος εξαρτήσεων, την προστασία και τη φροντίδα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και την επανένταξη και πρόληψη από εξαρτήσεις κάθε είδους, όπως π.χ. από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, κυβερνοχώρο, προς όφελος, κυρίως των νέων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, ο διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Αργύρης Γκαμπέσης, η αναπληρώτρια διοικητής του ΨΝΘ, Σταυρούλα Γιαννούτσου, ο συντονιστής του ΟΚΑΝΑ Β. Ελλάδος, Κώστας Γαζγαλίδης, ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στη Β. Ελλάδα, Φαίδων Καλοτεράκης, ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας», Χρήστος Βέττας, ο πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, Στέλιος Χατζηγεωργιάδης, ο υπεύθυνος του προγράμματος «ΑΡΓΩ», Παναγιώτης Γεωργάκας, και η υπεύθυνη του προγράμματος «ΙΑΝΟΣ», Κάκια Νικολάου.

By