Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του υφ. Εργασίας με τον διοικητή του ΟΓΑ

Συζητήθηκε το νέο οργανόγραμμα του ΟΓΑ

ergasias asfalisi
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Με τον διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) Ξενοφώντα Βεργίνη συναντήθηκε νωρίτερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας.

Κατά τη συνάντηση, όπου συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκε το νέο οργανόγραμμα του ΟΓΑ, στο οποίο προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος απονομής των παροχών στους δικαιούχους. Ακόμα, στο νέο οργανόγραμμα προβλέπεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη δημιουργία «τοπικών γραφείων» σε αρκετές περιοχές για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Επιπλέον, ο διοικητής παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις του Οργανισμού σχετικά με την οριστικοποίηση του χρόνου ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών μέχρι 31-12-2012, τη χορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη και προετοιμασία της ομαλής μετάβασης στις ρυθμίσεις του ν.3863/2010 καθώς και την ασφάλιση στον ΟΓΑ των αλιεργατών και των εποχικά απασχολούμενων σε επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής.

By