Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προβόπουλος και Στουρνάρας βλέπουν τρόικα

Στο επίκεντρο της συνάντησης του διοικητή της ΤτΕ με τους εκπροσώπους των δανειστών, το θέμα της επανα-ιδιωτικοποίησης της Eurobank

stournaras-provopoulos

Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα βρεθεί αύριο στις 11 το πρωί η τρόικα και θα συναντηθεί με τον διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο.

Τα θέματα πολλά, με κορυφαίο την επανα-ιδιωτικοποίηση της Eurobank και τον τρόπο που αυτή θα επιτευχθεί, ενώ τους πιστωτές φαίνεται να απασχολεί και ο τρόπος και η ισχύς της παρεμβατικότητας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στα διοικητικά της τράπεζας, ώστε να αποκτήσει ενισχυμένο ρόλο και να βοηθήσει το management στην εξεύρεση των ιδανικών ξένων επενδυτών, σύμφωνα με πληροφορίες της FMVoice.gr.

Ψηλά την ατζέντα είναι και οι διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, ΤΧΣ και ΤτΕ για την κατάρτιση νέου νόμου ανακεφαλαιοποίησης, με αιχμή και πάλι τη Eurobank και την δημιουργία των ελκυστικότερων δυνατών όρων ώστε να προσελκυθούν ξένοι στρατηγικοί επενδυτές έως τον Μάρτιο του 2014.

Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών είχαν επαφές με τους επιτελείς της κεντρικής τράπεζας όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, για το πρωί της Κυριακής  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By