Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, Γιάννης Αμανατίδης και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος

tsipras2

Εκκλησιαστικά θέματα αλλά και ζητήματα μεσογειακής και αφρικανικής πολιτικής συζήτησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ κατά τη σημερινή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, Γιάννης Αμανατίδης και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Πατριαρχείου και της συμβολής του στην ειρηνική συμβίωση ανθρώπων διαφορετικών φυλών- πολιτισμών- θρησκευτικών αντιλήψεων αλλά και της ανθρωπιστικής βοήθειας στους υποσαχάριους πληθυσμούς.

By