Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τι είπε ο Α. Γεωργιάδης στο BBC για την ΧΑ και το δικό του παρελθόν

adonis nd geordiadis boyli vouli

 

«Κάποιοι άνθρωποι στην αστυνομία, χωρίς να είναι ναζί, συμπαθούν το συγκεκριμένο κόμμα, επειδή δεν έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC δήλωσε ότι είναι πολύ προβληματισμένος για την ύπαρξη νεοναζιστικού κόμματος στα έδρανα της Βουλής παρόλα αυτά,  απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει για το δικό του παρελθόν.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου BBC World ξεκίνησε τη συνέντευξη ρωτώντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τα σοβαρά εξτρεμιστικά επεισόδια τα οποία έχουν συμβεί στη χώρα αναφερόμενος στη δολοφονία του 34χρονου μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά Παύλου Φύσσα από το το την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας αναφορά σε φράση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είπε ότι οι υπεύθυνοι της δολοφονίας του Φύσσα είναι «επίγονοι» των Ναζί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή ντροπή της ελληνικής δημοκρατίας, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανοχή προς τους Ναζιστές. Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά για να θέσει το εθνικιστικό κόμμα εκτός νόμου.

Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, γεγονός το οποίο παραδέχτηκε ο κύριος Γεωργιάδης.

«Κάποιοι άνθρωποι στην αστυνομία, χωρίς να είναι ναζί, συμπαθούν το συγκεκριμένο κόμμα, επειδή δεν έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και όχι απλά ακροδεξιό.

Ακολούθως, ο παρουσιαστής τον ρώτησε πως είναι δυνατόν να δέχεστε ένα ναζιστικό κόμμα στη Βουλή.

«Τι προτείνετε να τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές;» είπε χαριτολογώντας ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας ότι δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να βγει το συγκεκριμένο κόμμα εκτός νόμου.

«Τι εννοείτε; Πώς γίνετε ένα κόμμα που το περιγράφετε ως εγκληματική οργάνωση, να βρίσκεται στο κοινοβούλιο;» ρώτησε στην συνέχεια ο δημοσιογράφος,  για να λάβει την απάντηση του Ά. Γεωργιάδη ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και για να κηρυχθεί παράνομο το κόμμα, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου.

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης για το δικό του παρελθόν, τόνισε ότι  «μόνο ακροαριστεροί μου το λένε ως κατηγορία, διότι όλοι ξέρουν ότι ποτέ δεν συμπαθούσα ποτέ τέτοιου είδους ιδέες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Χρυσαυγίτες με έχουν χτυπήσει δυο φορές στο παρελθόν και με μισούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι το ισραηλιτικό συμβούλιο Ελλάδος τον είχε κατηγορήσει για αντισημιτική προπαγάνδα, γεγονός το οποίο διέψευσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τον παρουσιαστή να ελέγξει τις πηγές του.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον Βρετανό παρουσιαστή να ρωτάει πώς θα λυθεί το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ο κύριος Γεωργιάδης απάντησε «Η Δημοκρατία μας είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Χρυσή Αυγή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By