Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συναγερμός σε Γαλλία, Τσεχία, Ζιμπάμπουε για ύποπτα κρούσματα Έμπολα

Οι τέσσερις ασθενείς είχαν φτάσει στη Γαλλία από τη Γουινέα

Spain Ebola

Οι γαλλικές αρχές σφράγισαν ένα κτίριο κοντά στο Παρίσι καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του αρρώστησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι μπορεί να πρόκειται για κρούσματα του ιού Έμπολα.

Αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά της πόλης του Παρισιού, δήλωσε λίγο μετά ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.

Οι τέσσερις ασθενείς είχαν φτάσει στη Γαλλία από τη Γουινέα στις αρχές του Οκτωβρίου. Μέχρι τώρα στη Γαλλία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του ιού.

Στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας. Εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος ανέφερε ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν αύριο.

Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν ασθενή που εμφανίζει συμπτώματα του Έμπολα. Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς (με 35 κλίνες) μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.

Ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας της Χαράρε, Πρόσπερ Τσόνζι, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του ασθενούς. Είπε μόνο ότι έχουν σταλεί δείγματα για εξέταση σε εργαστήριο της Νότιας Αφρικής. «Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα, όμως είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για Έμπολα«, καθησύχασε ο Τσόνζι.

Ούτε στη Ζιμπάμπουε έχουν αναφερθεί κρούσματα του Έμπολα, της επιδημίας που έχει σκοτώσει περίπου 4.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική από τον Μάρτιο.

By