Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συναγερμός στην Ισπανία: Ακόμη 3 άτομα με συμπτώματα Έμπολα

Βελτιωμένη αλλά σοβαρή η κατάσταση της νοσοκόμας Τερέσα Ρομέρο 

ebola_virus_guinea

Σε δραματική εξελίσσεται η κατάσταση στην Ισπανία με ακόμη τρία άτομα να τοποθετούνται σε καραντίνα στο νοσοκομείο Λα Πας Κάρολος Γ”, καθώς έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του ιού Έμπολα.

Όπως όλα δείχνουν οι νέοι ασθενείς δεν είχαν καμία επαφή με την νοσοκόμα, Τερέσα Ρομέρο, που αποτελεί το μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην χώρα.

Πλέον συνολικά 17 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αυτό της Μαδρίτης για προληπτικούς λόγους σε σχέση με την κρίση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Παράλληλα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία μετρά 6.000 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα η κατάσταση υγείας της Τερέσα Ρομέρο χαρακτηρίζεται «βελτιωμένη, αλλά σοβαρή«.  «Έχει τις αισθήσεις της, μιλάει κατά διαστήματα, όταν αισθάνεται καλά» ανέφερε πηγή.

Το νοσοκομείο αλλά και η κυβέρνηση της Ισπανίας απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ χορηγήθηκε στη 44χρονη νοσηλεύτρια μία δόση του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

By