Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συναγερμός «τρομοκρατίας» στην Κίνα

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από την έκρηξη σε σιδηροδρομικό σταθμό σε επαρχία που επισκέπτονταν ο πρόεδρος της χώρας

china660_300414

Έκρηξη σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρουμτσί, πρωτεύουσας της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Στο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ότι υπάρχουν έως και 50 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουρούμτσι, την ώρα που ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ολοκλήρωνε μια τετραήμερη επίσκεψη στην επαρχία Σιντζιάνγκ, την οποία παρουσίασε ως «τη γραμμή του μετώπου» της μάχης που διεξάγει το Πεκίνο εναντίον «της τρομοκρατίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη.

Φωτογραφίες στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo δείχνουν αίματα σε βαλίτσες και συντρίμμια στο έδαφος μπροστά από τον σταθμό.

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στον σταθμό.

Σε συναγερμό οι αρχές

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της έκρηξης, έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους στην πλατεία όπου βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός και έχουν εκκενώσει τις γύρω περιοχές.

Η κυκλοφορία των τρένων από τον συγκεκριμένο σταθμό έχει διακοπεί, μετέδωσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο έναν αστυνομικό.

Από το 2009 η επαρχία είναι θέατρο βιαιοτήτων οι οποίες έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες και τις οποίες το Πεκίνο καταγγέλλει ως «τρομοκρατικές» ενέργειες που αποδίδει σε αυτονομιστικά και ισλαμιστικά κινήματα.

By