Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συναντήσεις Δένδια με προεδρεία εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και «Ελληνικός Χρυσός»

Θα εξετάσει με προσοχή το ιδιόμορφο καθεστώς λειτουργίας των Ναυπηγείων

skaramagas604_280314

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει με προσοχή το ιδιόμορφο καθεστώς λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκα, με γνώμονα τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και τον σημαντικό ρόλο τους στην εθνική οικονομία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και ζήτησαν να βρεθεί λύση. Ο υπουργός νωρίτερα, είχε συναντηθεί με το προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» οι οποίοι ζήτησαν να διασφαλισθούν από τους αρμόδιους φορείς οι συνθήκες για την απρόσκοπτη συνέχιση της επένδυσης. Ακόμη, οι εργαζόμενοι της εταιρείας τον ευχαρίστησαν για τις ενέργειές του στο παρελθόν σχετικά με την προστασία του δικαιώματος στην εργασία και την τήρηση της νομιμότητας στην περιοχή.

Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το επενδυτικό σχέδιο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και ευχήθηκε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φορείς της περιοχής την ανάγκη για κοινωνική ειρήνη και αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της τήρησης των κανόνων δικαίου.

By